Путоказ

Слушам једну кафанску полемику о Српској историји.Покрштавају нас,мењају нас,преправљају,исправљају…вековима уназад.Ових дана сви би требали да будемо радикали.Двехиљадитих су нам потурили за министра културе господина који је написао :

“Из клозета г…. иду на слободу,
јер је неки кењарош повукао воду”

Да је којим случајем жива Десанки Максимовић нико јој не би понудио место министра културе,сигуран сам.

Онда је некоме у кафани сећање досегнуло чак до деведесетих,еј..тада смо сви покрштавани у социјалисте.Један се чак досетио и времена око другог великог рата,тада смо сви постали комунисти.Или јеси или ниси.У то време господин који је био кандидат за председника,оптужен од једног ђакона у недељнику “Аргумент” да је на његов потпис у крушевачком крају стрељано четрдесетак свештеника.Кандидат је био велики књижевник,па се заташкало.
Конобарица се умешала подсетивши на Карађорђевиће и Обреновиће.
Да је неко поменуо Немањиће сви би се вероватно лупили по глави.
И опет се вртимо око Видовдана и Косовске битке.Али по писаним записима ни ту не почиње историја Срба,већ много раније.Када је овај народ био многобожачки.,пагански.Помиње се време од преко шест хиљада година.Питање је зашто је народ Српски и Словенски требао да се одвоји од свога порекла?Зашто је уништавано све што се могло пронаћи о том времену.Да ли је насилно мењање културе,требало да натера народ да се одрекне свог генетског кода? Колико баш данас имамо културе у медијима,нимало,ни милиграм.
У граду Сурож обожавано је Сунце.Словени море зову Сурошко море,а сам град Сурож био је пребогат за то време.Многи трговачко бродови су упловљавали у његову луку.Персиски,Египатски,Грчки,Етрурски,међутим грци су не ретко пљачкали по граду,проваљивали у храмове,рушили божанства.Поред злата и сребра много књига је однешено.И онда су словенске Богове прекрстили својим именима.Световид,Велес,Смаргл,Маја Златогорка,Перун добијају друга имена.
Тачно двеста година пре Косовске битке,28 јуна 1168. године дански краљ Владимир на Видивдан,срушио је храм у Аркони где се обожавао Световид.Значи морао се избрисати тај генетски словенски код.Тешко да је то само случајна подударност.Милош Обилић на кнежевој вечери каже Кнезу Лазару :“Сутра је Видов дан,видеће се ко је вера,ако невера”И страдао је и Лазар и Мурат,и сви јунаци српски заједно са њима.Много касније човек који се хеликоптером спустио у Хиландар,пружио руку и рекао “добар дан” је ухапшен и испоручен баш на Видовдан.
Значе ли још увек овде некоме то што Косовски божури расту једино на Косову пољу и ни на којем другом месту на свету се не могу пресадити.Да ли их храни крв косовских јунака?Још кажу да се реке на Косову пољу у поноћ на тренутак зацрвене од крви.

Хоће ли нас бити или неће ?

Много тога је обавијено тајном,питања као река плове око нас.Јесмо ли се одрекли себе давно већ ?
Постоје људи којима је много дато,али од који се много и тражи у ова времена.Као да се на небу групишу две војске.Са једне стране су Јунаци,који мирно у молитви стоје,чекајући да се неко од нас опамети.Са друге стране сви ми који лажемо.варамо,крадемо,причамо и разговарамо о неморалу,безбожности.Који гледамо филмове и читамо о убиствима,силовањима…и одушевљавамо се тиме.Сви ми који псујемо на утакмицама,који смо увредили брата,сестру,родитеље,пијемо,дрогирамо се,тетовирамо,сви ми који нисмо загрлили родитеља или баку,деку…када је последњи пут склопио очи,јер смо имали нека битнија посла…који уместо наших свештеника,зовемо нпр протестанског светеника у кућу да нам освешта Славски колач,јер то је исто,зар не,славимо Крсну славу у кафанама без славске свеће…сви ми који се хвалимо неверовањем,сви који псујемо у цркви,на улици…намерно нам је то све потурено.Ако неко жели да уништи народ нека прво уништи децу и омладину.Дај им дрогу,болести,дај им све неморално,учи их да буду хомосексуалци…и посао је завршен.
За вас не знам,али ја ћу полако прећи на другу страну.
Неће то бити лака борба,ни лак пут,неће бити лако вратити душу назад,и сачувати је,док се живи са онима који тврде да душа не постоји.
“Бога налазимо,када останемо сами” јер је Бод стварао у тишини,слушајући ћутање самоће.Нека буде воља Твоја,јер имам поверења у Тебе.Ја ћу потражити своју звезду водиљу,свој пут да не сметам никоме,јер сви они који су ми нудили Истину,само су ме удаљавали од Ње.

И баш због свега тога,одрекли смо се Косова и његових јунака одавно.Одрекли се и православља,али тако нас уче…више певају и пишу о Косову браћа Руси него ми.А и ко ће га бранити,можда они што потопише Ваљевску Грачаницу не тако давно ?

Ако ми не верујете погледајте ову данашњу вест.

dsc02382

IMG_1872
Фотографија из једне руске продавнице књига
Advertisements

7 Comments Add yours

 1. „Нисам смео да се поуздам у тишину и мук. Превелико је ово поље за ћутање. Нисам то смео…
  Од непомичности те, узмакли ми капије земне, на врата ми залупали, праг ми са неба спустили на тло.
  Нисам смео то…
  Зато, немо, одговоре питам, којим стазама међу одјеке, кроз коју осаму до кључа свог?
  И смем ли речи те да се сетим? Цвета тог да се латим? Смем ли?
  Нисам смео да се поуздам у тишину и мук.
  Од глувила тог осташе мутне шумадијске магле у мени, недокучене осташе славске месечине…
  И стране света што само тамо имају име, на своје путе кренуше далеке…
  Зато саговорника не тражим више ни у коме. Ни у себи. Саучесник је то само нечујни и зна добро – оно што сам вековима праскозорио најдубље издише данас.“

  ПС.“Жаба још није скувана, а ка` ће, не знамо“
  ПОЗДРАВ ВЕЛИКИ и велико хвала за напор који чиниш да се не заборави!

  1. Време није ни мало наивно,време је да се врати на почетак пута,и поново кренути али сада пратећи неке друге знакове.Не могу да се одушевљавам нпр филмом у коме је на почетку дечак прикован за дрво.Не могу да се одушевљавам књигом у којој главни јунак затиче насмејану аждају у своме купатилу,на шољи…то је далеко од сваке генијалности,то је лукаво подметнуто,врло пажљиво,али нећу ометати никога ко то воли,али осећам да то мене враћа уназад.Радије ћу читати „кроз тамнички прозор“Опет кажем ја сам пут изабрао,и нећу скретати.

 2. Daisy каже:

  Kako iko moze decu ili bilo koga uciti da bude homoseksualac?
  Ostalo necu da komentarisem, postujem i cenim tvoj pogled i vidjenje stvari iako sve to vidim drugacije.

  1. Што је мање парова који не могу да имају потомке,биће мање Срба,Хрвата,Немаца,Американаца…у тексту пишем баш о томе о нестајању једног народа.Како се учи…знаш то врло добро да се може учити на разноразне начине,ево примера:бивши колега је живео у америчким филмовима са децом је гледао по неколико дневно,и постало му је све нормално и дозвољено што тамо види,тако су и деца из разговора са њим разумела,мајка се трудила да им објасни другачије али није могла,превише су везани били за тв и комп.Онда се супруга вратила са посла раније,нестало им струје,и затекла мужа у загрљају мушкарца,развели се.мало касније исто је и млађи син почео да ради,под изговором али како може тата.Не критикујем никога и ништа,свако има права да изабере за себе оно што му се свиђа.Нисам вређао у тексту ни њих,ни друге народе,Срби полако нестају а методе су многобројен.Ако сам некоме нанео бол овим текстом извињавам се.

   1. Daisy каже:

    Ne verujem da si nekome naneo bol, samo kazem da nam se misljenja razlikuju i to je sasvim ok.

   2. Upravo sam dobio ovo na e-mail pa ti šaljem da vidiš,neko je želeo da komentar ne bude javan https://dodaj.rs/images/L5HKP.jpg

   3. Daisy каже:

    Nikada nisam verovala stampi ni ljudima koji javno ne smeju da iznesu misljenje…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s